Mladinski kulturni center Slovenj Gradec.

na dan

LOOK shadow MOVE body.
Mednarodno usposabljanje z metodo PLES SENC (Gledališče DELA).
Mentorici: Tea Kovše in Katja Vravnik .
Organizator: MKC Slovenj Gradec.
Video in foto: Dobran Laznik.

Vsak izmed udeležencev je uprizoril zgodbo svojega (p)osebnega predmeta. Tea Kovše je skupaj z njimi ustvarjala koncept za končno predstavo. Nato pa je Katja Vravnik kreirala koreografijo po metodi PLES SENC.

Usposabljanje Erasmus + programa se je pričelo 3. avgusta in končalo z javno produkcijo LOOK SHADOW-MOVE BODY, 10. avgusta 2019 v prostorih MKC Slovenj Gradec, ki je bil prijavitelj in organizator projekta.

Sodelovalo je 7 držav; Latvija, Poljska, Španija, Italija, Češka, Hrvaška in Slovenija. Končna skupina zajema po 3 udeležence iz vsake države. Profili udeležencev so bili različni, prav vsem pa je skupno delo z mladimi.

Namen tega usposabljanja je bil  trening udeležencev na področju projekta OSEBNO JE POSEBNO in metode PLES SENC kot kombinacija senčnega gledališča in sodobnega plesa, ki sta jo razvili dramaturginja in lutkovna animatorka Tea Kovše in performerka ter koreografinja Katja Vravnik iz plesno lutkovnega gledališča Gledališče DELA.

SREČANJE.

V okviru tega projekta smo se srečali s pionirji v Koroškem domu starostnikov, Slovenj Gradec. Stanovalci so predstavili svoje predmete in zgodbe ter s tem spodbudili mlade, da nadaljujejo. Projekt se nadaljuje v medgeneracijskih izmednjavah.

Foto: arhiv Koroški dom starostnikov, Slovenj Gradec.