Metuljček.

na dan

TEHNIČNI PODATKI PREDMETA.
Ime: Metuljček.
Opis: Pisan.
Velikost: 10 cm X 8 cm.
Starost: 6 let.
Material: Plastika.
Prostor: Dnevna soba.
Aktivnosti: Okras na dnevni omari.
pOsebnost: “Ročno delo mojega vnuka Tea.”


Silva Dover (rojena 1948, Slovenija) Poročena, sedaj vdova. Zaposlena je bila na SPIZ-u Ravne. Ima hčerko in sina. Hčerka je končala pedagoško fakulteto v Maribor, zaposlena na Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v Ljubjani. Sin je strojni inženir. Silva ima lastno stanovanje v bloku.

Začelo se je se je pravzaprav s tem, ko sem js ostala sama, ko je mož umrl, in je blo za mene zelo stresno, ker js sm bla pol leta upokojena in sma mela načrte pa vse.

Otroci pa hitro opazijo al si žalostn al si vesel al si… so vidli, da sem večkrat bla žalostna…. in potem so to delali v šoli in mi je on, seveda, to za mene naredu. Spomnim pa se tudi večera, ko mi je moj vnuk Teo ta metuljček dal pa me tk lepo prijel okrog vratu, pa je reku, da ne boš žalostna. In to mi je strašno ostalo v spominu. 

Verjetno, da se je nekaj ntr v meni prelomlo, ne morm  točno rečt, da se je ne vem kaj spremenilo, je pa blo eno tako … ko prajijo včasih, eno opozorilo, al pa kaj, a ne, da nekaj čutiš v sebi, no. Zj da bi ne vem kaj lahko rekla, da čutim, ne, ampak en dober občutek pa je, no. 

Foto: Nika Hölcl Praper.